Laagste prijs en direct uit voorraad leverbaar

Itho

Open Sidebar Close Sidebar

Alle 2 resultaten

Itho en Daalderop gaan verder als Itho

De bedrijven Itho en Daalderop zijn beide rond 1900 opgericht maar zijn onlangs samengegaan. De meeste van hun WTW units zijn daarom te vinden onder het merk Itho.

Itho-Daalderop is een bedrijf dat voortdurend vernieuwt en verbetert. In de afgelopen jaren hebben zij daardoor veel verschillende types WTW units op de markt gebracht. Wij leveren zowel WTW filters voor het systeem HRU 2/3 als voor HRU 3 BVF/BVL. De HRU 2/3 heeft draadfilters. Daarbij is het filterdoek op een metalen draad gespannen. Deze is gemakkelijk te verwisselen. De HRU 3 is de nieuwere versie van Itho en gebruikt zoomfilters: in de filters is een zoom genaaid en deze filters moet u met de zoom op 2 pennen schuiven en vervolgens in het apparaat plaatsen. Voor beide systemen vindt u een handleiding bij het filter op onze website.

Van de vervuilde binnenlucht die wordt afgevoerd, wordt in de WTW units 90 tot 95% van de warmte opnieuw gebruik om de schone lucht te verwarmen. Hierdoor gaat nog maar weinig warmte verloren bij het ventileren en bespaart u tot ca. € 200,- per jaar op uw energierekening.

Verschil HR 2/3 en HRU 3 BVF/BVL

De HRU 2/3 heeft draadfilters waarbij het filterdoek op een metalen draad is gespannen. Het voordeel van dit filter is dat hij daardoor makkelijk te verwisselen is. De HRU 3 is de nieuwere versie van Itho en gebruikt daarentegen zoomfilters. Dat wil zeggen dat er in deze filters een zoom is genaaid. Deze filters moet u met de zoom op 2 pennen schuiven en vervolgens in het apparaat plaatsen. Zowel voor de HRU 2/3 als voor de HRU 3 vindt u een handleiding bij het filter op onze website. Dus hoewel de installatie van de verschillende filters iets verschillend is, is het nog steeds goed zelf te doen.

Van de vervuilde binnenlucht die wordt afgevoerd, wordt in de WTW units 90 tot 95% van de warmte opnieuw gebruikt om de schone lucht te verwarmen. Hierdoor gaat nog maar weinig warmte verloren bij het ventileren en bespaart u tot ca. € 200,- per jaar op uw energierekening.